Editia a XXIV-a
Header

Comunicat de presa 2013

October 25th, 2013 | Posted by florin.vlad@monday-media.ro in telemaraton

De 20 de ani, la fiecare început de decembrie, are loc o acţiune caritabilă ştiută, de-acum, de mai toţi timişorenii: Telemaratonul Speranţei.

Şi de această dată, timp de 2 zile, în perioada  6-7 decembrie 2013, prin strădania organizatorilor, membrii Fundaţiei “Laurenţiu Ciucur”, copii şi tineri  din judeţul Timiș, suferinzi de distrofie musculară şi neuromusculară progresivă, se bucură de un plus şi binemeritată atenţie, precum și de un binevenit sprijin.

La 20 de ani de existență, la Telemaratonul Speranţei se va organiza, tradiționalul program special de televiziune, cu scopul de a se strânge fonduri băneşti şi materiale. Timişorenii, şi nu numai, au posibilitatea să fie alături, prin donaţiile și prin gândurile bune, de copiii și tinerii afectaţi de o boală care presupune o îngrijire și un tratament speciale.

Acţiunea, care va fi găzduită de Casa Tineretului din Timişoara, cuprinde o seamă de activităţi.

De amintit, aici, spectacolul “Noi suntem prietenii voştri”, susţinut de cei mai buni artişti din şcolile timişene, cât şi prezenţa unor interpreţi consacraţi, îndrăgiţi de publicul bănățean.

Iată programul telemaratonului ce va fi transmis de Televiziunea Europa Nova

-vineri, 6 decembrie 2013, intre orele  18.00-24.00

-sambata, 7 decembrie 2013  intre orele 12,00 – 24,00

În acest an, spectacolul școlilor “Noi suntem prietenii voştri” va avea loc în perioada 3 și/sau 4 decembrie, pe scena Casei Tineretului din Timișoara, și va fi transmis pe parcursul Telemaratonului.

Principalele obiective ale Telemaratonului Speranţei  sunt:

să dăruiască ajutoare materiale şi băneşti cu ocazia sfintelor sărbători de la sfârşitul acestui an şi cele de anul viitor;

  • să organizeze Tabăra de Distrofie Musculară 2014;
  • să consolideze fondul special de ajutorare a familiilor din care fac parte copiii şi tinerii suferinzi, familii ajunse în situaţii social-economice deosebit de dificile;
  • să achiziţioneze piese de schimb, consumabile şi să efectueze revizii la aparatele medicale din cadrul Fundaţiei “Laurenţiu Ciucur”;
  • să aloce fonduri pentru achiziţionarea de medicamente şi proteze pentru copiii şi tinerii sufernzi;
  • să informeze opinia publică asupra gravelor probleme cu care se confruntă suferinzii de boli musculare şi neuromusculare.
  • să promoveze comunicarea, contactul şi schimbul de informaţii în domeniu menite să evite pasivitatea actului medical, greşelile terapeutice şi atitudinea fatalistă în faţa distrofiei.
  • să sensibilizeze comunitatea medicală şi să revizuiască atitudinea faţă de copilul cu boli neuromusculare, prin cunoaştere şi acceptare a particularităţilor pe care le presupune o astfel de categorie de copii.

Reamintim că Telemaratonul Speranţei oferă oricărei persoane fizice sau juridice posibilitatea de a ne fi alături, prin contribuţii materiale şi băneşti, după  posibilitatea şi bunăvoinţa fiecăruia.

Firmele care doresc să devină sponsori ai Telemaratonului Speranţei, vor beneficia de spoturi publicitare ce vor fi difuzate pe parcursul manifestării.

Ofertele de sponsorizare se pot face contactând organizatorii la parterul Casei Tineretului din Timişoara sau la tel. 0256/483144.

Organizatorii Telemaratonului Speranţei sunt: Fundaţia “Laurenţiu Ciucur”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Cons Electrificarea Instal Timişoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș și Televiziunea Europa Nova.

 

COMITETUL DE ORGANIZARE

TELEMARATONUL SPERANTEI – EDITIA A XX–A

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

no