Editia a XXIV-a
Header

Tabara

TABARA DE DISTROFIE MUSCULARA EDITIA a- XIII-a

In perioada 1 – 11 iunie 2010, membrii Fundatiei ” LAURENTIU CIUCUR”, copii si tineri suferinzi de boli musculare si neuromusculare progresive din judetul Timis, se bucura de o binemeritata vacanta cu ocazia organizarii Taberei de Distrofie Musculara ce are loc la Buzias.

Si in acest an, tabara se desfasoara datorita bunavointei Centrului Medical de Evaluare si Recuperare pentru Copii si Tineri “CRISTIAN SERBAN” care ofera, in modernul Centru de Evaluare si Recuperare pentru copii si tineri din Buzias, conditii deosebite pentru toti participantii, la care se adauga o importanta patricipare financiara a fundatiei noastre.

Fondurile provin in exclusivitate din donatiile oferite cu generozitate cu ocazia celei de a XVI-a editii a Telemaratonului Sperantei ce a avut loc in luna decembie 2009, manifestare organizata de Fundatia “LAURENTIU CIUCUR”, Inspectoratul Scolar al Judetului Timis, Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis, Cons Electrificarea Instal Timisoara, Club ROTARY Timisoara Cetate si Televiziunea Europa Nova .

 

La aceasta manifestare unica in Romania, participa circa 30 de persoane, copii si tineri suferinzi de boli musculare progresive si insotitorii acestora.

Scopul taberei :

  • Consultatii, asistenta medicala si recuperatorie de specialitate;
  • Informatii medicale si recuperatorii oferite de specialisti familiilor pacientilor;
  • Intocmirea unor fise individuale pentru fiecare participant in parte in vederea stabilirii strategiei viitoare de sprijinire in functie de gradul si gravitatea bolii;
  • programe de recreere si socializare;
  • atragerea de simpatizanti si sustinatori care sa sprijine Fundatia “LAURENTIU CIUCUR” in demersurile sale.

Tot in aceasta perioada Fundatia Laurentiu Ciucur a cumparat un aparat medical performant in valoare de 2500 euro, ce va fi utilizat de unul din membrii fundatiei cu deficit al capacitatii de respiratie. De asemenea a fost realizata revizia anuala pentru un aparat de respiratie si cumparate consumabile necesare functionarii aparatelor aflate in posesia fundatiei .

no