Editia a XXIV-a
Header

Despre noi

Motto: “Există copii care nu pot să meargă. Ajutându-i, vom înţelege de ce…”

 

Fundaţia “LAURENŢIU CIUCUR” din Timişoara a fost înfiinţată în 1993, cu scopul de a ajuta copiii și tinerii cu forma cea mai gravă de handicap fizic: DISTROFIA MUSCULARĂ PROGRESIVĂ DUCHENNE.

Distrofia musculară este o boală caracterizată prin deteriorarea progresivă a muşchilor corpului, provocând invaliditate la vârste dintre cele mai fragede.

Speranţa de viaţă depinde de intervenţia medico-chirurgicală şi de complicaţiile cardiace.

Tocmai de aceea, membrii fondatori şi-au propus de la bun început să acorde ajutor şi sprijin de orice fel copiilor și tinerilor afectaţi de această gravă maladie ereditară, care necesită nu numai importante cheltuieli, ci şi un consum psihic al întregii familii, necesitând în plus o îngrijire permanentă, în condiţii extreme de atenţie.

De altfel, analizându-se situaţia familiilor cu copii si tineri suferinzi de boli musculare, s-a ajuns la concluzia că majoritatea supravieţuiesc sub nivelul minim de trai, iar imobilizarea la pat a acestora face foarte dificilă asigurarea asistenţei medicale, sociale şi şcolare.

Fundaţia “LAURENŢIU CIUCUR” îşi propune să înveţe familiile cum se pot lupta eficient cu boala, să acorde sprijin moral şi material tuturor copiilor și tinerilor suferinzi de distrofie musculară progresivă din județul Timiș, în funcţie de situaţia familială a fiecăruia în parte şi, mai ales, în funcţie de bunăvoinţa tuturor celor care înţeleg durerea fără măsură a unui părinte care luptă împreună cu copilul lui pentru a învinge această maladie.

Să încercăm să aducem o sclipire de bucurie în ochii acestor copii si tineri suferinzi.

Numai cu ajutorul dumneavoastră se poate clădi speranţa!

 

PREŞEDINTE

Zaharia Ciucur

no