Editia a XXIV-a
Header

Comunicate

COMUNICAT DE PRESĂ
TELEMARATONUL SPERANŢEI, EDIŢIA A XXVI – A

FUNDAŢIA “LAURENŢIU CIUCUR” din Timişoara, în colaborare cu INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN TIMIŞ, FUNDAȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU TINERET TIMIȘ, CONS ELECTRIFICAREA INSTAL TIMIȘOARA ȘI TELEVIZIUNEA EUROPA NOVA, organizează, și în această primăvară, în perioada 12 – 13 aprilie 2019, ”TELEMARATONUL SPERANŢEI”, ediţia a XXVI-a, acţiune umanitară în sprijinul copiilor şi tinerilor care suferă de boli musculare şi neuromusculare progresive.

După cum se știe, prin TELEMARATONUL SPERANŢEI, un program special de televiziune, organizat cu scopul de a se strânge fonduri băneşti şi materiale, oamenii de suflet din această parte a țării, şi nu doar ei, au posibilitatea să le fie alături de aceşti tineri atât de afectaţi de boală, prin sprijinul lor.
Acţiunea, găzduită de Casa Tineretului din Timişoara, cuprinde o paletă diversă de activităţi. Amintim, aici, spectacolul “NOI SUNTEM PRIETENII VOŞTRI”, susţinut de cei mai buni artişti din şcolile timişene, cât şi prezenţa unor interpreţi consacraţi, îndrăgiţi de publicul larg. Pe parcursul transmisiunii vor participa personalități din diverse domenii: medical, social, economic, politic, etc.

Se are în vedere organizarea spectacolului televizat „NOI SUNTEM PRIETENII VOŞTRI” ce se va desfăşura la Casa Tineretului din Timișoara, în perioada 9 – 10 aprilie 2019. Spectacolul va cuprinde momente artistice susţinute de formaţii ale instituţiilor şcolare judeţul Timiş, programul artistic fiind transmis în direct pe parcursul TELEMARATONULUI SPERANŢEI, în zilele de 12 – 13 aprilie 2019.

DESTINAȚIA FONDURILOR:
o Oferirea tinerilor suferinzi de ajutoare materiale şi băneşti cu ocazia sfintelor sărbători;
o Crearea unui fond special pentru familiile cu posibilități reduse care doresc să ofere o minivacanță copiilor;
o Creare unui fond special pentru sprijinirea realizării testelor genetice, teste obligatorii în vederea includerii copiilor suferinzi, aflați în faza incipientă a bolii, în programe de tratament.
o Consolidarea fondului special de ajutorare a familiilor din care fac parte copiii şi tinerii suferinzi, familii ajunse în situaţii social-economice deosebit de dificile;
o Achiziționarea de piese de schimb și consumabile pentru aparatele medicale din cadrul Fundaţiei “Laurenţiu Ciucur”;
o Alocarea de fonduri pentru achiziţionarea de medicamente şi proteze pentru copiii şi tinerii sufernzi.

Prin TELEMARATONUL SPERANŢEI se urmărește informarea opiniei publice asupra gravelor probleme cu care se confruntă suferinzii de boli musculare şi neuromusculare, precum promovarea comunicarii, contactului şi schimbului de informaţii în domeniu, menite să evite pasivitatea actului medical, greşelile terapeutice şi atitudinea fatalistă în faţa distrofiei musculare.
TELEMARATONUL SPERANŢEI oferă oricărei persoane fizice sau juridice posibilitatea de a fi alături de acești copii și tineri suferinzi de boli musculare și neuromusculare progresive, prin contribuţii materiale şi băneşti, după posibilitatea şi bunăvoinţa fiecăruia.
Firmele care doresc să devină sponsori ai TELEMARATONULUI SPERANŢEI, vor beneficia de spoturi publicitare ce vor fi difuzate pe parcursul manifestării.
Ofertele de sponsorizare se pot face contactând organizatorii la parterul Casei Tineretului din Timişoara sau la tel. 0256/483144.

Preşedinte
Ing. Zaharia CIUCUR

no